2021. júl 17.

Szörnyella / Cruella (2021)

írta: delphy
Szörnyella / Cruella (2021)

Szörnyella történetének egy újabb élőszereplős feldolgozása. Mely egész kiskorától kíséri végig a címszereplőt.szornyella.jpg 

Megjelenés: 2021. Május 27, Disney+

Szereplők: Emma Stone, Emma Thompson, Joel Fry, John McCrea, Mark Strong

Rendező: Craig Gillespie

Vélemény: Szerintem zseniális, és imádtam minden pillanatát. Tudom, hogy sok embernek nem nyerte el tetszését, amit megtudok érteni valahol. Mert a főszereplő nagyon (jól) ki volt dolgozva, viszont eltér az eddigi Szörnyelláktól. Itt ki is emelném, hogy nagyon nem gyerek film, akkor se, ha Disney produkció.

Szerintem a történet nagyon szépen ki volt dolgozva, érdekes volt. Engem meglepetésként ért, hogy több elég jó poén is volt benne. Amikor megvettem a jegyet a filmre, akkor több elvárás is volt bennem, és mindegyiket felül teljesítette.

Egy negatívum van, amit megemlítenék. Volt egy nagyjából másfél perces jelenet, ahol nem kellett volna látszódnia, hogy az egész cgi, de látszott. Nagyon. Itt még megjegyeznék egy kis apróságot. Én láttam a filmet angolul (eredeti) és magyarul is. A magyarszinkronban szerintem egy kicsit elvesz az, hogy nem Emma Stone eredeti hangja, nevetését hallod. Ezt nem a szinkronszínész ellen, mert ő a lehető legjobbat kihozta, de Stone játéka utánozhatatlan volt ebben a filmben.

Viszont ezt erősen túlragyokta az Emmák zseniális játéka. Tényleg mindketten nagyon nagyot alakítanak a filmben. Valamint az összes kiemelt szerepet játszó színész elég jól alakít. Mindenki hozza a film hangulatát. Valamint a látvány, a jellmezek, és tényleg a hangulata a filmnek magával ragadó.

Összeségében szerintem nagyon megéri legalább egy esélyt adni a filmnek. Valamint szerintem több díjat is be fog zsebelni a Disney nem annyira Disney-s filmje (többek között a jelmeztervézésért legalább a jelöléseket megérdemlik).

Szólj hozzá

film krimi disney vígjáték dráma tini